Isla Nublarnak nincs semmije Pandorán. James Cameron kasszasikerű folytatása, az „Avatar: A víz útja” 1,708 milliárd dollár bevételt hozott világszerte, ezzel megelőzve a „Jurassic World”-t (1,67 milliárd dollár), amely a hetedik legtöbb bevételt hozó film a kasszák történetében.

Mindössze négy hét megjelenése után a „The Way of Water” 517 millió dollárt termelt Észak-Amerikában és 1,19 milliárd dollárt a tengerentúlon. A nemzetközi jegypénztáraknál ez az ötödik legjobb film, csak az „Avatar”, a „Bosszúállók: Végjáték”, a „Titanic” és a „Bosszúállók: Végtelen háború” mögött.

Világméretű jegyeladásai alapján az Avatar: The Way of Water egyben a 2022-ben bemutatott legnagyobb bevételt hozó film, valamint a világjárvány korszakának második legnagyobb filmje a 2021-es „Pókember: Nincs hazaút” után. ” (1,91 milliárd dollár). A Na’vi-k azonban Peter Parker lerohanását tűzték ki célul, akinek legújabb kalandja minden idők hatodik legnagyobb bevételt hozó globális kiadása.

Ilyen ütemben az „Avatar 2” valós esélye van arra, hogy világszerte átlépje a 2 milliárd dollárt – ez a COVID-időkben szinte lehetetlen etalon. Még a „Spider-Man: No Way Home” is, amely egy elszabadult kasszaszenzáció, csak félénk volt attól a bizonyos mérföldkőtől. A szuperhős folytatást nem játszották Kínában, amely a Marvel-filmek fő piaca.

Ez egy magasztos cél a járvánnyal együtt vagy anélkül, az biztos. Az egyetlen öt film a történelemben, amelyek túllépték a 2 milliárd dolláros határt: az Avatar (2,9 milliárd dollár), a Bosszúállók: Végjáték (2,79 milliárd dollár), a Titanic (2,2 milliárd dollár), a Star Wars: Az ébredő Erő (2,069 milliárd dollár) ) és a „Bosszúállók: Végtelen háború” (2,04 milliárd dollár). Bárki, aki tartja a pontszámot, Cameron az öt filmből kettőt rendezett.

Sekuel yang lama tertunda dari "Avatar" tahun 2009 tetap menjadi hit box office besar sejak pembukaan pertengahan Desember dengan $134 juta di Amerika Utara dan $435 juta secara global. Itu kabar baik karena Disney, yang memiliki hak atas "Avatar" setelah mengakuisisi 20th Century Fox pada 2019, menghabiskan setidaknya $350 juta untuk membuat "The Way of Water" dan lebih dari $100 juta untuk memasarkan comeback besar Pandora. Dengan angka-angka stratosfer ini, "The Way of Water" membutuhkan lebih banyak daripada tiang tenda rata-rata Anda untuk diubah. Selain itu, Cameron sudah merencanakan tiga sekuel lagi.

Untuk lebih banyak cerita seperti ini, ikuti kami di MSN dengan mengklik tombol di bagian atas halaman ini.
Klik di sini untuk membaca artikel selengkapnya.

https://huggingface.co/spaces/ceska/onepiece/discussions/1
https://huggingface.co/spaces/meququ/ver-m3gan/discussions/1
https://huggingface.co/spaces/meququ/m3gan- fullmovie/discussions/1
https://huggingface.co/spaces/meququ/filmm3gan/discussions/1
https://huggingface.co/spaces/meququ/avatar2/discussions/1